Discover PlayDecide. Download games, prepare, play. GET STARTED

Què ens fa humans?

Choose your language

PlayDecide games may be available in multiple languages

Play the game

Download, prepare, discuss & collect results.

SIGN INRegister

Durant el projecte "Què ens fa humans?", hem profunditzant els nostres coneixements sobre la tecnologia i hem après a valorar el fet que ens fa ser humans.
També em comprès el que ens diferencia dels robots i la tecnologia en general.

Author / translator ari

Durant el projecte "Què ens fa humans?", hem profunditzant els nostres coneixements sobre la tecnologia i hem après a valorar el fet que ens fa ser humans.
També em comprès el que ens diferencia dels robots i la tecnologia en general.
Per això us portem aquest joc perquè gaudiu com ho hem fet nosaltres.

Created 13 December 2019
Last edited 13 December 2019
Topics Technology

Policy positions

Policy position 1

Els humans del futur podran tenir les capacitats augmentades amb tecnologia de manera reconeguda per la llei. Això inclou millores físiques però també en aspectes relacionats amb la intel·ligència artificial.

Policy position 2

Els humans podran augmentar només alguna de les seves capacitats físiques i sensorials. No es podrà integrar la intel·ligència artificial en la definició d'ésser humà.

Policy position 3

Només es podran augmentar les capacitats dels humans que hagin patit alguna minusvalidesa. Prohibit en altres casos.

Policy position 4

Estarà prohibit que els humans puguin incrementar alguna de les seves capacitats físiques o intel·lectuals amb ús de la tecnologia, només en cas de vida o mort.

Story cards

Sóc un artista Britànic i també un cyborg. Quan vaig pel carrer la gent em mira raro, no es creuen el que sóc, jo em ric o simplement els ignoro. Entenc que la gent em vegi com un estrany, al cap i la fi sóc un cyborg, i porto una antena al cap. El que ells no saben és que sóc capaç de fer un munt de coses, de fet puc entrar a un banc i notar si la alarma està activada.
He creat una fundació amb un amic meu. Aquesta fundació és anomenada Fundació Cyborg. La Fundació Cyborg treballa amb neuròlegs i psicòlegs per a estudiar l'evolució de la unió del cos amb la cibernètica.
Jo l’únic que vull és que en un futur tots els humans siguem Cyborgs i poc a poc vaig convencent a més gent.

Neil Harbisson
Thumbnail

Ja tinc una certa edat en la que em costa fer les coses i ja no tinc molta mobilitat en el meu cos.
Vam anar a un metge especialitzat en els ossos i em va recomanar un exoesquelet que em facilitaria moure’m i podría anar a caminar i no em cansaria tant.
L’exoesquelet és una màquina mòbil consistent que ajuda a moure’s i a realitzar certs tipus d’activitats.
Hi ha de molts tipus d’exoesquelets i personalment ho recomano molt, em va ajudar molt a moure’m i a poder fer coses que abans em costava més, però això si, t’has d’acostumar perquè a vegades pot ser una mica molest.

Teresa Julià
Thumbnail

Hola, sóc la Laia, la meva àvia va agafar un refredat molt fort i es va posar molt malalta. No parava de dir-me que els remeis tradicionals l’ajudarien a sortir d’aquell mal estar, però jo sempre li deia que la tecnologia d’avui en dia la podria ajudar molt. Per mala sort ella va morir i a partir d’allà vaig decidir començar a investigar i a treballar sobre possibles solucions medicinals per curar refredats i altres malalties, ara per ara estan en camí de trobar coses molt interessants.

Laia Martín
Thumbnail

En el meu edifici ja es disfruta de l'última tecnologia en seguretat.
Ara cada veí de l’edifici per entrar a la casa seva ja no necessita claus, entrem via l’empremta digital. Sempre hi ha un home a recepció que s’assegura de que les coses vagin bé.
Per la nit tenim unes càmeres 360º que vigilen l’edifici i que si capten algun moviment sonaria una alarma ràpidament i s’enviaria un missatge a la policia perquè acudissin el més ràpid possible. Els habitant de cada casa tenen la seva propia càmera i la seva propia pantalla on poden veure tot el que passa per les escales de l’edifici.

Biel Mas
Thumbnail

Sincerament em fa molta por el que la tecnologia pot arribar a afectar a les nostres vides. Quan menys ens ho esperem ja no sabrem viure sense ella i això em sembla una cosa molt perillosa.
Espero que les coses no se’n vagin de les mans i sapiguem manejar la situació. També desitjo que no ens oblidem del què ens fa humans i espero que no ens convertim en persones egoïstas que només fan coses per ells mateixos, per ser els millors i no donar-se compte del que estan destruint.
Jo sempre he sigut una persona que ho ha fet tot a l’antiga i crec que això està bé perquè constantment ens oblidem d’on venim, però també reconec que podria innovar amb les noves oportunitats de la vida d’avui en dia, però sempre tenint-ho tot controlat.

Marta Pilar
Thumbnail

Sóc corredor professional i fa menys de dos anys que vaig tenir un accident, em van atropellar quan anava amb bicicleta i em van ferir les cames fins el punt d’emputar-me-les. En aquell moment vaig sentir que ja no podria tornar a correr però al cap d’un temps em van proposar una idea que no em va desagradar del tot. Em van dir de posar-me cames ortopèdiques, al principi vaig tenir por, volia tornar a corre, però em sentiria raro i la gent em veuria com un estrany. De primeres vaig dir que no però m’ho vaig pensar millor i vaig acceptar.
Al principi com era d’esperar no m’agradava però em vaig acabar acostumant i ara he tornat a correr com ho feia abans.

Ray Hayey
Thumbnail

Em dic Oxana i vaig néixer a Ucrania, per culpa de la catàstrofe de Chernovil, vaig perdre una cama i un braç i durant uns anys no vaig poder trobar ninguna solució.
Poc més tard, en un hospital on em van cuidar molt, em van oferir unes pròtesis molt avançades que podrien salvar-me d’això i podría tornar a tenir dues cames i dos braços, però per falta de diners i per l’alt pressupost que ens van oferir no vaig poder acceptar-ho.

Oxana Thur
Thumbnail

Aquí a Iraq el cos és sagrat, no es pot canviar ni reemplaçar. Fa menys de dos mesos el meu germà va tenir un accident de cotxe i es va quedar sense mà esquerra, aquí a Iraq no hi ha la tecnologia que hi ha a altres països i per això vam decidir anar als Estats Units a buscar alguna solució. Ens van dir que podrien oferir-nos una pròtesis de mà, vaig acceptar, però per culpa dels meus pares i la maleïda norma, el meu germà no va poder implantar-se una mà nova.

Mogah Hartied
Thumbnail

El meu nom es Rich Lee i em vaig implantar un pavelló auricular per escoltar música: aquest funciona mitjançant petits imants que transmeten so a partir d'un dispositiu amb un cable que envolta el meu coll. Així, els imants vibren i funcionen com un aparell de so que només jo sóc capaç d'escoltar. Quan ho explico la gent es queda una mica impactada perquè no es creuen que tingui allò dins del meu cos, però jo sé que d’aquí uns anys, tots els humans tindrem tecnologia al nostre cos per fer millores.

Rich Lee
Thumbnail

Hola em dic Cridland i no sento dolor, literalment. Després de passar pels "microscopis" d'estudiosos es va arribar a la conclusió que el seu sistema nerviós funciona perfectament, de manera que aquesta no seria la raó de la seva estranya capacitat. Els especialistes, llavors, especulen que la seva condició es deu a una mutació que produeix que els neuroreceptores del cervell no reprodueixen les respostes adequades davant els estímuls punxants.

Cridland Asly
Thumbnail

Tot va començar el 2007. Em sentia molt infeliç. Estava a punt de fer 40 anys i tenia una carrera a la meva esquena creant sistemes informàtics per a empreses de programari. Llavors, em vaig preguntar si seria possible usar aquestes habilitats per millorar la meva pròpia salut. Solia molestar-me que em veiessin com un robot. Però ja no espero això perquè ara tothom va connectat a smartphones, rellotges intel·ligents i tot tipus de wearables.

Chris Dancy
Thumbnail

Sóc cineasta i amant dels documentals, em diuen "Eyeborg". Des de 2009, porto un ull electrònic, que suplanta el que vaig perdre quan era nen. El dispositiu no em torna la visió, sinó que dona una nova utilitat: seguir l'enfocament de la meva mirada, sóc capaç de gravar gràcies a la microcàmera que porto a la pròtesi, també sóc capaç d'enviar sense fils la imatge a un receptor. A través d'una bateria recargable via USB, el dispositiu disposa d'una autonomia d'aproximadament dues hores.

Rob Spence
Thumbnail

Sóc un professor de cibernètica a la Universitat de Reading, vaig decidir introduir-se al món cyborg. Sóc expert en robòtica i intel·ligència artificial, em vaig sotmetre a diferents experiències. La més destacada va ser quan a finals de la dècada dels '90 em vaig instal·lar en el braç un xip que em permet controlar llums, portes, ascensors, i fins i tot altres ordinadors.
A la recerca d'aconseguir comunicació electrònica entre dos sistemes nerviosos continua realitzant investigacions sobre interfície cervell-ordinador.

Kevin Warwick
Thumbnail

Sóc una biohacker i vaig decidir implantar-me dos xips, un a cada mà. Aquests, en particular, obren portes amb un sol toc; vulneren claus d'ordinador; guarden dades de targetes, i realitzen pagaments sense contacte.
Els he creat jo i ara estic fent un xip que posa en marxa una arma de foc, pot ser perillós, però per a la guerra potser podria ser eficaç.
Aquests xips només funcionen en les meves mans però qui sap on podria arribar.

Laila Gonzalez
Thumbnail

Estic farta de la meva filla, no deixa el mòbil ni per dormir. No sé què li veu que no pugui donar-li la vida real, però està malalta del mòbil.
Entenc que com més passa el temps més tecnologia tenim al món però no puc deixar que deixi de banda a la seva família i a la gent que té al voltant per veure el mòbil. Es perd moltes coses que ella no veu.
Quan jo era petita els mòbils no existien i vivíem jugant amb qualsevol cosa que ens trobàvem, ara, tot està en un maleït telèfon.

Rina Wison
Thumbnail

Ahir va ser l’aniversari de la meva filla i li vaig regalar unes ulleres de realitat virtual. Les vaig voler provar i em vaig quedar impactada amb lo real que s’arriben a veure les coses. Sembla que estiguis vivint aquell moment a la vida real i no que és tecnologia.
És brutal com ha evolucionat la tecnologia, i com evolucionarà en un futur...

Maika Linne

INFO CARDSISSUE CARDS

Apatia

Ignoro el que veig en els mitjans sobre la tecnologia, em fa por.
Em desconcerten les opinions a favor i en contra, i crec que els canvis i efectes de la tecnologia no es sentiran per dècadas, així que no és el meu problema.
Creus que això sigui un sentiment comú?

Addicció als videojocs

Hi ha una gran dependència cap a les consoles, que es caracteritza per ser una activitat que ocupa massa temps en la vida dels adolescents i adults. El problema comença des de petits perquè "els pares per les seves diverses ocupacions col·loquen als seus fills davant d'un televisor i els posen un videojoc, com la forma més fàcil de distreure'ls".
Fins on arribaran a afectar-nos els videojocs a les nostres vides?

Estem contaminant el planeta

La brossa electrònica és un dels majors causants de contaminació al planeta, l'avanç tecnològic ha generat que el preu en aparells electrònics es vegi reduït a mesura que avança el temps, i això està bé perquè així nosaltres podem tenir més aparells electrònics, però fem mal al planeta.
Què en penses? Seguim alimentant els nostres desitjos per sentir-nos feliços amb els aparells electrònics? O salvem el planeta?

Raça humana o transhumana?

Els transhumans són reals, tot allò que veiem a les pel·lícules, els robots, els “superhumans”, estan cada cop més a prop de nosaltres. Cada cop hi ha més transhumans i està confirmat que hi haurà molts més.
T’agradaria que cada cop hi hguessin més persones transhumanes i que finalment tots ho fóssim?

Cyborgs

Neil Harbisson, un artista i cyborg, pensa que en un futur, tots hauríem de ser cyborgs. Què en penses? Et semblaria bé que la raça humana evolucionés com ha cyborg?

Llars intel·ligents

Avui en dia, la tecnologia permet estalviar energia amb la il·luminació automàtica o millorar la seguretat amb càmeres connectades al mòbil. Què et sembla que gairebé tot el que tenim vagi connectat al mòbil?

Hi ha límits?

Molts investigadors comenten que la tecnologia no té límit i que pots fer el que et proposis amb ella. Creus que hi ha algun límit dins de la tecnologia? Algun dia ens superarà la tecnologia ha nosaltres mateixos?

Neil Harbisson

En Neil Harbisson sempre havia vist en una escala de grisos fins que es va posar una antena que li permet veure els colors.
Si fossis tu, qui no pot veure en colors, deixaries que t’implantessin una antena al cap per poder-los veure?

Futur...

Si ja existeixen invents que et permeten sentir el que sent una altra persona, robots que cada cop s'assemblen més a nosaltres ...
Fins on creus que podria arribar la tecnologia en el futur?

Sentiments

Una pròtesi emocional és un invent que consisteix en que cada cop que es mor algú de l’Orient Mig que porta aquesta pròtesi, et punxa i fa que sentis el mateix dolor. D’aquesta manera et pots posar en la pell d’aquelles persones i notes com ells ho viuen.
Què et sembla que ara ja es pugui fer sentir el que els altres senten amb la tecnologia?

Ens hauríem de preocupar?

Cada cop evolucionem més en la tecnologia, inventem robots que cada cop són més similars a nosaltres.
Em preocupa que en un futur les màquines, és a dir, els robots, puguin superar-nos i que no siguem nosaltres els que les controlem a elles.
A tu no et preocupa això? Què creus que passarà?

Implant de pròtesi?

Una gran part de las personas creuen que un implant o pròtesi és una bona solució a un accident, o bé, creus que es tracta d’una deformació. Tu què creus ?

Sentiments en las inteligencias artificials?

Les intel·ligències artificials fan una gran varietat de coses, creus que algun dia arribaran a desenvolupar sentiments?

Desconectarem?

La tecnologia està cada dia més present a les nostres vides. Creus que haurem d’arribar al punt de desconectar perquè estarem tots tant automatitzats que no podrem fer res pel nostre compte perquè ja no sabrem fer res?

Super protesis

Hi ha pròtesis que milloren el rendiment físic com algunes cames i braços que et fan ser més fort i més ràpid. Series capaç de posar-te’n una per millorar el rendiment físic sense tenir cap necessitat?

Cotxes autònoms?

Els cotxes autònoms... Cada vegada es parla més del tema a la societat, hi ha països que ja s’estan preparant per a la seva arribada. Prefereixes conduir el teu propi cotxe o que el condueixi una màquina?

Intel·ligència artificial

Ja és segur que d'aquí uns anys la IA formarà part del nostre dia a dia. Hi ha gent a la que li fa por el tema, ja que se sabrà tot de les nostres vides i no hi haurà intimitat. En canvi, hi ha persones que creuen que ens ajudaria molt. Tu què opines? Estàs a favor o en contra?

Roba intel·ligent?

Ja existeix roba intel·ligent, concretament hi ha una faldilla que està pensada per a dones de més de 65 anys amb osteoporosi que corren el risc de patir fractures al maluc. T’imagines portar una faldilla que, si ensopegues i caus a terra, s’infla discretament per prevenir possibles lesions?

Taxis voladors?

Uber ens ensenya el disseny final dels taxis voladors, i confirmen que iniciaran les operacions en el 2023 amb l’ajuda de la NASA.
El taxi volador d'Uber serà un VTOL (Vertical Take-Off and Landing) desenvolupat per Bell Helicopters, Embraer i Pipistrel, i volarà a una alçada entre 300 i 600 metres fent servir exclusivament energia elèctrica. Tindrà una velocitat de fins a 240 km/h.

Solar Impulse

El Solar Impulse és un projecte situat principalment a Suïssa per a desenvolupar un avió alimentat únicament mitjançant energia solar fotovoltaica, amb la facilitat de volar tant de dia com de nit. El prototip pot volar durant el dia propulsat per les cèl·lules solars que cobreixen les seves ales, mentre va carregant les bateries que li permeten mantenir-se en l'aire durant la nit, la qual cosa li dóna una autonomia gairebé il·limitada.

Patinets elèctrics

Un patinet tecnològic, conegut amb el nom de patinet elèctric, és un patinet que funciona amb un motor elèctric. El conductor pot anar dret o assegut.
Es poden catalogar com vehicle de mobilitat sostenible. El terme patinet és enganyós perquè aquests petits vehicles no es mouen empenyent amb el peu, sinó que es mouen amb l’ajut d’un motor elèctric.

El servei de Cirurgia Oral i Maxil·lofacial

El Servei de Cirurgia Oral i Maxil·lofacial de l'Hospital Universitari de la Vall d'Hebron ha incorporat una plataforma digital de planificació que permet dissenyar pròtesis a mida per als pacients. En associació amb l'empresa Avinent, ha desenvolupat una plataforma tecnològica que no només permet als cirurgians preparar la intervenció, sinó que a més els posa en contacte amb els enginyers i tècnics que dissenyen les pròtesis de forma personalitz

Tecnología 5G

Els cotxes que es condueixen sols, la realitat virtual, les ciutats intel·ligents i els robots que treballen en xarxa: tots funcionaran amb tecnologia 5G, molt aviat. El 5G promet obrir la porta a nous procediments quirúrgics, mitjans de transport més segurs i comunicació instantània per als serveis d'emergència i socors.

Cases intel·ligents

Totes les llars estan avançant tecnològicament a passos de gegant. Les cases intel·ligents, poden actuar per si mateixes gairebé sense la intervenció humana on nous conceptes com la domòtica per a la llar ja comencen a sonar en les nostres ments.
Les llars intel·ligents són aquí i han vingut per a quedar-se, amb els seus beneficis i problemes que comporten.

Com ha canviat la tecnologia la medicina?

La importància que ha adquirit la tecnologia en el món de la medicina és un fet. Veiem com en aquest camp, més que d'altres, es veu molt beneficiat en gran mesura, pels nous avenços .
Es diu que el futur de la medicina va de la mà del digital, fent que siguin molt més eficaces i ràpides les pràctiques mèdiques.

Skill Enhancement

Exosquelets que potencien la força, exercicis per a la focalització, samarretes que capten dades biomètriques i emeten una alarma davant de qualsevol incident. Són només alguns exemples de la roba intel·ligent i les estructures mecàniques incorporades al nostre cos que ja comencen a multiplicar les nostres possibilitats, tal com explicarà Andrés Quesada: "La robòtica aplicada a la millora de les capacitats humanes".

Biohacking

Tenir superpoders ja no és patrimoni exclusiu dels còmics i pel·lícules de ciència ficció. Gràcies als medicaments intel·ligents que augmenten les nostres capacitats cognitives, tatuatges electrònics i xips NFC o RFID implantats en el nostre propi cos. ens permetran realitzar accions a l'empresa o la llar de forma automàtica amb un sol gest.

Super habilitats

Cames robòtiques, visió tèrmica, extensions mecàniques, i tot això connectat al nostre sistema nerviós per a complir les ordres del nostre cervell i per captar i processar la informació de l'entorn que conversa amb els nostres cinc sentits. Aquesta integració entre home i màquina, cada dia més viable, serà el tema central de la conferència "Robots versus the Augmented Worker" que presentaràr Isaac Prada i Nogueira, el soci director de KeelWit .

Protesis tecnològiques

Gràcies als extraordinaris avenços d'enginyeria i la medicina davant la pèrdua d'una part o funció del cos, avui és possible la reconstrucció de teixits, òrgans i fins i tot, membres que estan cada vegada més a prop dels humans. La pèrdua d'un òrgan o una extremitat a causa d'un accident o una malaltia ja no ha de suposar un problema. No falta molt per a la creació de pròtesis amb pell artificial que proveeixen el pacient sensibilitat tàctil.

Els autobusos del futur

Els autobusos del futur no necessitaran conductor. És a dir, seran vehicles autònoms. Com ja s'ha pogut veure en alguns indrets món, hi ha vehicles automizados que presten el servei de transport als seus usuaris sense la necessitat de conductor. Tot i que el camp del vehicle autònom ocupa una gran dedicació per part d'empreses públiques i privades de tot el món. Es preveu que l'arribada d'aquests mitjans de transport sigui entre 2025 i 2030.

L'exitosa tecnologia que substitueix el plàstic amb fulles de banana

Un dels principals problemes de la crisi climàtica mundial és l’ús excessiu de plàstic en diversos productes.
Banana Leaf Technology va decidir fer ús de la tecnologia per poder reemplaçar l'ús del plàstic i paper amb un producte orgànic i sostenible.
Des que van iniciar, l'empresa, fins a dia d’avui, és capaç de produir més de 30 productes que dominen el mercat dels sol ús.
Entre ells es troben gots, plats, sobres de correspondencia...

Beneficis de la tecnologia al medi ambient

L’energia neta (solar, eòlica, hidroelèctrica) s'està potenciant cada vegada més gràcies a la seva eficiència. El seu disseny és més atractiu i accessible per a facilitar aquest canvi pel bé de l'entorn natural.
S'està reduint la contaminació que produeixen els vehicles, fent que cada vegada siguin més sostenibles. El volum de cotxes elèctrics i híbrids ha augmentat i s'està reduint els seus preus per fomentar aquest consum.

Bitcoin

El Bitcoin és una moneda que pots enviar per internet a qualsevol usuari amb un compte o wallet, i que presenta molts avantatges: No és necessària la intervenció d'un banc per transferir-la, es poden usar en qualsevol part de món i el propi compte mai pot ser bloquejat. Cada vegada hi ha més formes de treballar per aconseguir moneda digital, la web xbtrtlancer.com permet fer treballs en diferents indústries i rebre pagaments amb aquestes monedes.

Vaixells tecnològics

La nàutica es caracteritza pel seu dinamisme i la seva capacitat d'implementar amb rapidesa els avenços tecnològics que es produeixen en la indústria, però especialment en materials de construcció, electrònica, sistemes de gestió i control, ajudes a la navegació, comunicacions i en el terreny digital. La tecnologia aplicada a la navegació marítima procurarà en molt poc temps uns vaixells amb propulsió neta, híbrids i de navegació increïble.

Tecnologia en l’esport

En l’esport, tant amateur com a professional, la tecnologia s’ha anat incorporant per millorar el rendiment dels atletes, intentant no infringir l’essència de la pràctica de l’esport, sense considerar el dopatge de per mig. Trobem així avenços en elements com: vestits de bany hidrodinàmics en la piscina, bicicletes lleugeres fetes de fibra de carboni, raquetes, pals de golf, bats de beisbol, càmeres de repetició instantània...

La robòtica

La robòtica ha aconseguit un avanç abismal en aquests temps. El nou robot ja no es limita a fer moviments repetitius en una empresa de fabricació d'automòbils, per exemple; el nou robot va sent cada vegada més sofisticat i intel·ligent a l'estar dotat de sensors capaços de sentir i distingir pressions, temperatures i, expressions facials. La interacció del robot amb l'entorn i amb les persones és cada vegada més perfecta i eficaç.

Rognan

¿Poc espai? Ikea té una solució perquè a l'habitació no li falti res, per reduïda que sigui, i per aprofitar l'espai segons el moment del dia.
Rognan és el nom d'aquest producte que estarà a la venda en mercats seleccionats a partir de 2020. Rognan és un sistema de mobiliari "robòtic" que està dissenyat per ajustar-se a espais molt petits en els quals plegar i desplegar mobles permet optimitzar l'espai al màxim.

Reon Pocket

El Reon Pocket, un climatitzador que va col·locat a la base del coll d'una samarreta, controlada a través de l’smatphone, dissenyada per a albergar aquest petit wearable, més lleuger que un telèfon mòbil, absorbeix la calor del cos de la zona localitzada.
Segons la informació First Flight de Sony, el Reon Pocket pot rebaixar la temperatura corporal de l'usuari uns 13 graus quan fa calor i incrementar-la uns 8 graus quan fa fred.

Lents de contacte controlades amb el moviment de l’ull

La Universitat de Califòrnia ha desenvolupat unes lents de contacte que es controlen amb els moviments de l'ull, com fer zoom per ampliar el que l'usuari està mirant quan es parpelleja dues vegades seguides.
Són construïdes amb materials elàstics. No tenen parts rígides o metall per operar en col·laboració amb els éssers humans. Generalment funciona amb l'electricitat produïda pel cos humà o mitjançant camps electromagnètics externs.

Impressions 3D

Després del cor, els pulmons i les còrnies, la pell és el següent apèndix de el cos humà que s'ha aconseguit imprimir en 3D. Un grup de científics de l'Institut Politècnic Rensselaer als Estats Units, ha aconseguit fer un pas més en la creació d'empelts. Segons els investigadors, s'assembla fins i tot més que la pròpia pell humana.

Controlar dispositius amb la ment i ulls

Fins ara, el més avançat que tenim per controlar gadgets és la veu, però en un futur serà possible directament usar la ment. No és màgia, i el primer pas ho estan donant uns auriculars amb sensors electroencefalogràfics.
Aquests auriculars poden mesurar les ones elèctriques i saber, per exemple, el teu estat d'ànim. Per ara no poden saber exactament el teu pensament, però sí poden determinar les teves intencions.

Braçalet sismògrafic

S’ha creat un braçalet que va conectat a sismògrafs online que permeten sentir les vibracions cada vegada que hi ha moviments tel·lúrics en qualsevol part del planeta Terra.
També hi ha implants als peus i ara s’estan desenvolupant un altre òrgan que permeti sentir la activitat sísmica de la lluna.

Microsoft Hololens

Microsoft ens va sorprendre a tots amb les Hololens, unes ulleres que projecten hologrames en el teu camp de visió i barregen el món virtual amb el real (l’anomenada "realitat augmentada").
Els usos possibles són molts, per exemple: com ja han demostrat podries jugar al Minecraft i veure com els blocs apareixen sobre la taula, i poder interactuar amb ells assenyalant-los. O també dissenyar objectes 3D moldejant-los amb les teves mans.

Intel·ligència artificial

La intel·ligència artificial (IA) és una part de la informàtica, dedicada al desenvolupament d'algorismes que permet a una màquina (habitualment un computador) prendre decisions intel·ligents o, si més no, comportar-se com si tingués una intel·ligència semblant a la humana.

Register to download vote results of this PlayDecide game.Register