Discover PlayDecide. Download games, prepare, play. GET STARTED

play decide

Choose your language

PlayDecide games may be available in multiple languages

Play the game

Download, prepare, discuss & collect results.

SIGN INRegister

Durant els últims nou dies hem estat treballant per a fer un joc que et fagi rumiar sobre els transhumans i la inteligència artificial. Et deixem cinc opcions entre les que hauràs de escullir per determinar el futur de la humanitat.

Author / translator mate augustin

Durant els últims nou dies hem estat treballant per a fer un joc que et fagi rumiar sobre els transhumans i la inteligència artificial. Et deixem cinc opcions entre les que hauràs de escullir per determinar el futur de la humanitat. Per ajudarte a decidir hem fet unes cartes amb informació i històries sobre el tema.
Bona sort!

Created 12 December 2019
Last edited 13 December 2019
Topics Ethics, Science, Technology

Policy positions

Policy position 1

A.- Els humans del futur podran tenir les capacitats augmentades amb tecnologia de manera reconeguda per la llei. Això inclou millores físiques però també en aspectes relacionats amb la intel·ligència artificial.

Policy position 2

B.- Els humans podran augmentar només alguna de les seves capacitats físiques i sensorials. No es podrà integrar la intel·ligència artificial en la definició d'ésser humà.

Policy position 3

C.- Només es podran augmentar les capacitats dels humans que hagin patit alguna minusvalidesa. Prohibit en altres casos.

Policy position 4

D.- Estarà prohibit que els humans puguin incrementar alguna de les seves capacitats físiques o intel·lectuals amb ús de la tecnologia, només en cas de vida o mort.

Policy position 5

E.- Es prohibirà al 100% les implantacions transhumanes

Story cards

Soc en Neil Harbisson i tinc 35 anys. Soc la primera persona del món amb una antena implantada al cap, creada per mi mateix. L’antena em permet percebre colors visibles i invisibles com els infrarojos i ultraviolats. També puc rebre imatges o trucades directament al meu cap.

Neil Harbisson

Soc Aimee Mullins i tinc 43 anys. Vaig néixer amb una patologia que afecta les cames i els peus. Això em va passar amb tan sols un any d’edat. Ara sóc atleta, model i actriu, però més coneguda per l’atletisme. L’any 1996 vaig establir diverses marques en els Jocs Paralímpics d’Atlanta.

Aimee Mullins

Soc en Matías Agustín i tinc 86 anys. Soc la primera persona en tenir una neurona artificial implantada. Ja fa uns anys em van diagnosticar alzheimer, i aquesta malaltia m’ha afectat molt ja que provoca dificultats per fer les meves tasques de cada dia. També m’ha fet perdre memòria. Gràcies a aquesta neurona artificial, estic millorant progressivament, i espero que segueixin investigant perquè la gent no pateixi aquesta malaltia.

Matías Agustín

Soc en Thomas Thwaites, i vaig decidir provar de veure com es vivia com una cabra. Durant uns dies, vaig estar menjant, bevent i vivint tal com elles. Em vaig posar les cames i els braços igual i d’aquesta manera vaig estar vivint durant un temps així.

Thomas Thwaites

Sóc n’Ícar, i tinc una experiència amb les pròtesis per explicar. El meu pare i jo érem recluïts a una illa per els déus, i no podíem sortir ni per mar ni per terra, ja que els déus ho controlaven. Així que el meu pare va decidir crear-nos unes pròtesis (ales) per poder sortir volant. Malauradament vaig morir ja que em vaig apropar al sol i vaig caure al mar.

Ícar

Soc n’Alex Pring i quan tenia 7 anys, per sorprendre’m, va venir l’actor que interpretava a Ironman i em va regalar un braç biònic fet amb una impressora de 3D. A causa que m’encanten els superherois i vaig néixer amb el braç dret parcialment desenvolupat, d’aquesta manera vaig poder seguir endavant i el braç d’Ironman em va ajudar.

Alex Pring

Soc en Jesús Sanz, professor de llengua a l’Escola Virolai. Un dia, amb un company i amic meu, el Quique Vergara, vam anar a l’Island VR experience. Consisteix que et posen les ulleres de VR i estàs a una illa, sents el soroll d’allà, pots olorar el mar, les plantes… Va ser una sensació molt immersiva i ens va encantar. No tinc cap dubte que el futur de l’oci passa per la realitat virtual.

Jesús Sanz

Soc n’Ian Gregson i tinc 57 anys. Soc actor i músic. Toco la guitarra i faig música rock i electrònica. Tot i haver tingut èxit, de petit jo anava a ser atleta, tenia bastant futur, però quan tenia 16 anys vaig tenir un accident que va acabar amb la meva cama amputada. Tot i això, estic feliç que això no m’hagi impedit ser un bon actor i músic.

-Ian Gregson

Soc l’Amy Purdy i tinc quaranta anys. Als 19, vaig tenir una malaltia que va afectar el meu sistema circulatori, i em van haver d’amputar les cames per sota del genoll. Per sort, tot i això, he aconseguit ser actriu, model i arribar a tenir una medalla de bronze als jocs paralímpics de 2014. També faig xerrades motivacionals perquè la gent vegi que cap desgràcia és un límit per fer el que et proposis.

Amy Purdy

Jo, conegut com a JC Sheitan Tenet, de Lyon, França, vaig perdre el meu braç, ja farà uns 22 anys, pensava que mai tornaria a treballar en una de les meves grans passions: el dibuix. Però això era abans de conèixer al meu gran amic “Jean-Louis Gonzalez”, artista i enginyer amb qui he col·laborat conjuntament per crear el primer prototip d’un braç tatuador.

JC Sheitan Tenet

Soc l’Olivia Jackson i tinc 36 anys. Sóc actriu, i principalment he aconseguit ser-ho per la meva habilitat per fer acrobàcies. Malauradament, durant el rodatge d’una pel·lícula al 2015 vaig tenir un accident que em va fer patir per la meva vida i vaig perdre un braç. Afortunadament, amb una pròtesi, he pogut seguir fent el que més m’agrada.

Olivia Jackson

Soc la Heather Mills, i tinc 51 anys. Soc model i activista social. Quan tenia 25, vaig patir un accident que em va fer perdre la cama esquerra per sota del genoll. Em van posar una pròtesi i gràcies a ella he pogut seguir fent el que feia.

Heather Mills

INFO CARDSISSUE CARDS

Hacks

Avui en dia els humans estan cada cop més relacionats amb la tecnologia. Utilitzar-la per millorar el nostre cos és una possibilitat real per al nostre futur i potser en uns anys es converteix en una realitat per a tothom. T’imagines amb el teu cervell connectat a google? Estaríem segurs o podríem patir atacs cibernètics des d’altres persones?

Robots que ens superen

Des que es van crear les màquines hem estat buscant la manera de fer-les més i més eficients però poca gent es para a pensar; Què passaria si les féssim més eficients que els humans? Ja està
passant a alguns llocs com a les fàbriques. Tu faries un robot més eficient que tu en tot?

Excés d’informació abans de conèixer a algú

Una de les millors coses que pots fer en el teu temps lliure és quedar amb els teus amics. Si en el futur arribem a implantar tecnología al nostre cos, i estem connectats a la xarxa, imagina’t que un dia quedes amb un amic/ga i una persona que ell/a coneixi. Podries accedir als seus perfils a les xarxes socials abans de parlar-hi? És això positiu o negatiu?

Societat digitalitzada

Si en el futur estem tots connectats, la comunicació podria canviar tal i com la coneixem. Podrem parlar entre nosaltres sense necessitat d’obrir la boca mitjançant impulsos elèctrics? Si això fos així, com seria? Desapareixerien els idiomes? Es crearia un idioma elèctric per a tothom?

Llocs de treball

Les màquines són capaces de fer les feines més pesades dels humans en una velocitat altíssima. Això pot fer que molts llocs de treball quedin suplantats pel treball de màquines. És això una pèrdua de llocs de treball negativa? O és bo que siguin les màquines les que fan els treballs més durs? Quins treballs haurien de ser fets per màquines?

Sedentaritat

Si finalment les màquines acaben ocupant llocs de treballs actuals, podria ser que molta gent amb diners decidís que el seus treballs domèstics els facin màquines. Portaria això a un sedentarisme extrem dels humans? Seria positiu o negatiu que cada cop els humans treballem menys i descansem més?

Esports injustos amb pròtesi

Avui en dia qualsevol persona que perdi alguna extremitat pot posar-se una pròtesi i fer vida normal. Això es pot veure en els esports, on a cada disciplina hi ha competicions especials per a gent així. Si en un futur les pròtesis milloren, hi hauran algunes millors que d’altres. L’esport seguirà sent just o guanyarà el que tingui una pròtesi més bona?

Pròtesis amb modificacions perilloses

Està clar que en el futur les pròtesis milloraran, i és molt possible que en el futur puguin tenir modificacions perquè facin funcions que els humans no podem fer. T’imagines poder tenir propulsors als peus per volar? Podrien ser algunes modificacions perilloses?

No és per a tothom

Si en un futur arriba a ser legal modificar les pròtesis per adquirir habilitats inhumanes, això podria ser molt car, degut als recursos que consumeix poder donar-nos aquests luxes. Podria acabar sent una cosa normalitzada o seria només per a uns pocs? És just això?

Recursos

Totes les millores que estem fent en la tecnologia són molt útils per diferents motius, i realment en un futur pujaran molt la nostra qualitat de vida i faran que estem en un estat de benestar la major part del temps, reduint el treball, donant-nos múltiples possibilitats d’oci… Però crear-les tindria un cost. Gastaríem massa recursos? On és el límit de l’avenç de la tecnologia?

S’amplia la diferència econòmica?

Els rics invertiran en un futur tecnològic i guanyaran molts diners venent els seus productes cars mentre que els pobres no podran suportar l’increment del preu en les coses. A tu et sembla just?

Nous sentits

Hi ha una societat sencera de gent que s’implanten modificacions com imans o antenes que amplien els nostres sentits. Millorant els nostres sentits podríem veure, sentir, escoltar, olorar i
saborejar moltes coses diferents. No t’agradaria poder extendre els teus límits sensorials?

Avenços en la ciència

Hi han implantacions transhumanes que amplien els teus límits. Ampliant els teus límits pots entendre més i saber més. Amb aquests nous coneixements la humanitat seria capaç de fer coses que no ens podem ni imaginar. Que emocionant, oi?

Utilitat i versatilitat

Si tinguéssim una cama metálica no ens cansaríem tant i podríem portar més pes. Imagina’t tenir una bateria portàtil implantada al braç, o un sensor que obri la porta de casa quan t’hi apropis.
La tecnologia està feta per facilitar-nos la vida, per què no implantar-nos tecnologia?

Més anys de jubilació/menys hores de treball

Molt probablement les grans empreses començaran a substituir llocs de treball que normalment ocupaven humans per màquines, degut al gran nivell de la intel·ligència artificial ja que fer treballar a les màquines surt més econòmic per a l’empresa. Això farà molt probablement que reduïm les jornades laborals o bé els anys que treballem. És això positiu o negatiu per a la societat?

Una societat més justa?

Si avancem molt la nostra tecnologia, podem arribar a tenir la capacitat de fer per primera vegada una societat totalment justa, on les pròtesis faran que ningú hagi de viure sense una extremitat, on es podran curar les discapacitats mentals amb neurones xip, o diferents invents perquè els sentits no puguin quedar malmesos. Creus que seria un gran avenç per a la societat? Creus que finalment ho aconseguirem?

Fer la nostra espècie més forta pel futur

Avançar en la nostra tecnologia ens pot donar un munt d’avantatges. Un d’ells seria preparar i enfortir la nostra espècie per a assegurar la nostra supervivència. Avui en dia ja tenim mecanismes per detectar meteorits, però en el futur podríem anar a altres planetes per si algún dia hem d’abandonar el nostre, preparar-nos millor pels desastres naturals que podem patir… Creus que algun dia arribarem a ser indestructibles com a espècie?

Transhumans

La tecnologia està avançant a un ritme molt alt, i cada cop descobrim coses que seran més útils pel nostre futur. Ara mateix s’està avançant molt, i es té el dubte de si farem l'evolució cap a transhumants, és a dir, humans amb diversos implants que ens podrien ajudar en les nostres tasques diàries. Creus que aquesta evolució s’hauria de realitzar?

La salut es transforma en la impressió 3D

Segons aquest projecte en només uns anys serà possible “fabricar” òrgans i ossos amb aquesta tecnologia. A dia d’avui veure sortir d'una impressora una pròtesi o un dispositiu mèdic segueix generan sorpresa, però d'aquí uns anys, potser son òrgans i ossos els que sortiran de les impressores 3D.

Desenvolupen pell robòtica que se sent com la humana

És un avenç en la creació de pròtesis intel·ligents per optimitzar l'experiència dels pacients. Científics xinesos van crear una "pell" robòtica amb sensors que detecta la pressió i el pols de forma semblant a la humana, segons un estudi publicat per la revista Science Robotics.

Desenvolupen una pròtesi que retorna el tacte

Més que un implant, és una extensió de el cos: la connexió entre os, nervis i músculs fa que l'usuari ho percep com el braç que li va ser amputat. Magnus és un camioner suec que, després de rebre una pròtesi, va poder tornar a conduir. Però això també hauria pogut fer-ho amb altres implants. El nou del seu és que a més ha tornat a experimentar el sentit del tacte gràcies a la primera pròtesi que es connecta amb ossos, nervis i músculs.

El sentit nord

Molts d’aquests biohacks implantables, el sentit nord de Cyborg Nest és un model “exo-sense”, que significa que la unitat s’implanta a la superfície de la pell. Un cop allà, té un propòsit bastant bàsic. Com el seu nom indica, el dispositiu vibra suaument cada vegada que el que porta el portador està en direcció nord.

EyeBorg

El Projecte Eyeborg vol oferir una experiència de filmació literal del punt de vista. Ha aconseguit aquest objectiu primordial juntant amb l'ocularista Phil Bowel, que va dissenyar la càmera protètica i la carcassa electrònica. Un equip d'especialitzats va crear una càmera en miniatura i un transmissor de RF per al projecte. Ara l’'equip espera crear un "eyecam" que sembli un ull real i no una maqueta de Terminator-esque.

Colors auditius

Neil Harbisson va néixer amb achromatopsia, fent-lo completament daltònic. L’experiment amb Antena Humana va començar com una manera perquè ell estengués la seva percepció del color més enllà d’aquesta escassa escala de grisos. Ell i el seu equip van desenvolupar un programari capaç de transposar colors a vibracions mitjançant una simple extensió de càmera muntada al cap. Finalment va introduir aquestes antenes quirúrgicament al seu os occipital.

Implantació d’anàlisi de sang

Investigadors de l'Institut Federal Suís de Tecnologia de Lausana han desenvolupat un dispositiu implantable que esperen utilitzar com a laboratori personal d'anàlisi de sang. L'implant es recarrega a la pell del pacient mitjançant un tros extern de bateria. I poden passar a partir de bluetooth tota la informació als metges.

Biomagnets

Els biomagnets són una de les tendències més populars en biohacking. Aquests imants permeten als humans maneres alternatives d’interactuar i intuir el seu entorn. Com tots som prou familiars, quan un imant es troba amb un camp magnètic, reacciona. Un cop inserides a sota de la pell (idealment al llarg dels dits o del palmell), aquestes reaccions lleus estimulen les terminacions nervioses tàctils.

Etiquetes NFC i RFID

Els implants RFID i NFC són un altre dels biohack salvatges. La majoria de les persones opten per situar aquests implants a la part posterior de la mà. Aquesta tecnologia particular és una de les modificacions de cyborg més funcionals. Aquests xips poden substituir moltes de les nostres claus i contrasenyes, cosa permet desbloquejar portes, iniciar vehicles o iniciar sessió en dispositius intel·ligents.

Implant de Circadià

El 2013, van tenir un Circadia 1.0 implantat al braç sense assistència mèdica professional. L’implant sobresurt força bé de la part inferior de l’avantbraç. Actualment, la Circadià és capaç de mesurar la temperatura corporal. Tot i així esperen que versions més avançades de l’implant puguin transmetre aquesta informació als aparells intel·ligents, permetent a la seva llar reaccionar a la seva temperatura interna.

Bioluminescència

Aquest projecte afegeix un significat completament a “Day-Glo”. El col·lectiu biohack va inserir aquests implants en uns molins desitjats. Aquestes unitats són més primes que el Circadia 1.0 que hem esmentat anteriorment, però, són tan limitades quant a la funcionalitat. Els implants estan dissenyats per emular bioluminescència mitjançant una sèrie de LEDs.

Els transhumants que estan "millorant els seus cossos"

Winter Mraz una dona ja gran, la qual es despistada i sempre diu que li agradaria tenir les claus a la mà, per no fer rutina perdent-les diàriament. Però mai hauria pensat que això es fes real, que les tindria per sempre a la mà. De fet, s’ha implantat la clau de la seva porta de casa a la seva mà esquerra en forma de microxip, d’aquesta manera no les tornarà a perdre mai, a no ser que perdi la mà!

Un dels primers robots amb capacitat de conversar; Bina

L'avanç intel·ligent a través de l'arquitectura neural de 48, Bina48 en definitiva ha estat anomenat un robot sentimental, social i un company cibernètic que el fabricant el descriu com un robot amb un rostre que mou els ulls, les orelles que escolten i una ment digital que permet la conversa, dit d’una altra manera, Bina48 té la capacitat d’aprendre sobre temes nous i tenir una conversa d’alt nivell amb tu.

Una companyia de Londres ha creat un robot que et cuina el que vulguis

La màquina consta de dos braços robòtics instal·lats a la part superior de l’àrea de cuina completant amb fogons i un forn. La màquina arriba amb una gran quantitat de mil receptes, un rentaplats i un refrigerador, això vol dir que no només no haureu de cuinar la vostra preparació per vosaltres mateixos sinó que tampoc cal rentar-ho tot després.

Han creat uns robot que imita animals

Una empresa alemanya ha estat construint robots similars a animals com a part de la seva xarxa d’aprenentatge bionica, que imita les eficàcies del món natural per ajudar a les investigacions i a crear més creativament. Les maneres eficients de millorar la fabricació de dues de les creacions més noves de la companyia són la guineu volant bionica i el bot de rodes bionica. D’aquesta manera la empresa ha fet diferents tipus d’animals.

A Arabia Saudí han registrat la famosa AI “Sofia” com una ciutadana normal

Sofia potser va ser la Al més famosa del món l’any 2017. Va rebre la ciutadania de Aràbia Saudita, el primer robot que se li va donar personalitat jurídica a qualsevol part del món dotat amb aquest gran regal que Sophia ha embarcat. Una distingida trajectòria en el màrqueting del robot animatronic el qual va incloure la portada de les revistes titulades grans conferències, és important destacar el seu creador, David Hansen.

A Boston Dynamics han creat un robot humanoide que actua com un humà

Atlas és l’últim dels robots humanoides avançats desenvolupats pel sistema de control d’atles de Boston Dynamics que coordina moviments del braç del tors i de les cames per aconseguir una manipulació mòbil del cos sencer, ampliant enormement el seu abast i la capacitat d’atasos de l’espai de treball mentre realitza tasques li permet treballar en gran volum. ocupant només una petita petjada. L’Atlas tan sols pesa 75.

Boston Dynamics ha creat un robot que s'assembla molt a un gos

Spot-2 és un robot que cap amb comoditat a un petit apartament. Spot-2 és 100% elèctric i pot estar-hi noranta minuts sense carregar-se. Està dissenyat per poder moure’s per zones difícils als interiors i als exteriors.

El primer robot bíped va ser creat per “Honda” i es diu asimo

ASIMO és un robot humanoide desenvolupat pel treball en un simio el nom del qual és el pas avançat i la mobilitat innovadora va començar per primera vegada a la dècada dels 80 i finalment es va donar a conèixer el 2000 el primer robot a caminar sobre dues potes, ASIMO pot reconèixer, entre altres coses, múltiples objectes mòbils. determinar la distància i la direcció dels objectes que interpreten comandes de veu i gestos humans.

Aquesta pròtesi Nerf Gun et converteix en un Megaman de la vida real

La pròtesi robòtica de Nerf s’aconsegueix flexionant l’avantbraç dels músculs. Un amic seu va perdre la mà tràgicament fa uns anys en un accident i va voler pujar al terreny de joc per les seves batalles de pistola al partit Nerf. Van utilitzar equips bàsics fàcilment disponibles en línea, la tecnología integrada EMG i Arduino, que van aconseguir reunir la pròtesi Megaman-esk en només dos dies.

Aquest braç robotitzat controlat per la ment podria ser el futur

Actualment s’està provant un control mental de protètica robòtica. A dia d’avui està sotmès a proves per Johnny Matheny que es posarà a punt i avaluarà les seves capacitats. Aquest projecte forma part d’una ambició més gran de desenvolupar dispositius controlats pel cervell amb un ull per restaurar la funció motora als pacients. Es centra principalment en les extremitats artificials dels amputats del braç superior.

Amb "Luke", els amputats podran sentir-se de nou

La Universitat de Utah, actualment estan desenvolupant neuroprotesi per restablir el "toc" als pacients amputats. El dispositiu està connectat al sistema nerviós del pacient mitjançant elèctrodes implantats a la seva extremitat amputada. Després es controla el braç a través del programa informàtic sensorial dels investigadors de Utah.

This bionic prosthetic gives you an extra hand on each arm

No t’ha passat que en algun moment donat necessites més d les mans que tens, unes quatre mans per fer totes les tasques diàries. doncs això és el que tindràs simplement si utilitzes aquest invent. Cada mà la podràs moure pero individual, com si fos una mà més enganxada al cos, cada dit podrà moure’s amb totes les articulacions que pots trobar a una mà humana.

Konami’s drone-equipped prosthetic arm

James Young és un jugador que va perdre el braç en un accident ferroviari. Quan l’empresa Konami va saber-ho va ajudar a desenvolupar un braç protèsic que també inclou un drone desmuntable. Ell ho controla a través de sensors instal·lats a la part del braç que li toca la pell i, a més del drone, el protètic inclou una llanterna incorporada, llum làser, rellotge digital i fins i tot un port USB per carregar el seu telèfon intel·ligent.

La empresa “altlimbpro” crea protesis especials amb un disseny fantàstic

The alternative limb project (altlimbpro) fa unes exposicions sobre pròtesis combinant els últims avenços tecnològics amb l’artesania tradicional. Els temes de l’exposició van des de imatge corporal, modificació i evolució del cos humà fins al transhumanisme.

Register to download vote results of this PlayDecide game.Register