Discover PlayDecide. Download games, prepare, play. GET STARTED

Què ens fa humans?

Choose your language

PlayDecide games may be available in multiple languages

Play the game

Download, prepare, discuss & collect results.

SIGN INRegister

Author / translator Hugo Barrios
Created 10 December 2019
Last edited 13 December 2019
Topics Technology

Policy positions

Policy position 1

1-Els humans del futur podran tenir les capacitats augmentades amb tecnologia de manera reconeguda per la llei. Això inclou millores físiques però també en aspectes relacionats amb la intel·ligència artificial.

Policy position 2

2-Els humans podran augmentar només alguna de les seves capacitats físiques i sensorials. No es podrà integrar la intel·ligència artificial en la definició d'ésser humà.

Policy position 3

3-Només es podran augmentar les capacitats dels humans que hagin patit alguna minusvalidesa. Prohibit en altres casos.

Policy position 4

4-Estarà prohibit que els humans puguin incrementar alguna de les seves capacitats físiques o intel·lectuals amb ús de la tecnologia, només en cas de vida o mort.

Story cards

Thumbnail

Sóc una alumna de 6 grau, volia tocar el violí, però he nascut sense la mà esquerra, i amb un avantbraç molt curt. La meva professora de música de l'escola de primària Land Creek, al comtat de Fairfax, m'ha construït una pròtesi que em permetrà moure l'arc amb el braç esquerre i tocar les cordes amb la mà dreta.

VIOLÍ,LAND CREEK.
Thumbnail

Al 2017 vaig patir un accident que em va deixar invàlid de les dues cames. Des de petit he volgut a l'esport i em vaig fabricar les meves pròpies Pròtesis per necessitat. Després de l'operació i un parell d'anys de recuperació vaig tornar a l'elit de l'atletisme i vaig aconseguir convertir-me en campió d'Espanya de salt de longitud. "Les noves tecnologies em van salvar la vida"

L'ESPORT SEMPRE T'AJUDA
Thumbnail

Des de el començament de la dècada 2000, el meu pare va ser diagnosticat de càncer de pròstata el segon tumor més freqüent en homes, amb gairebé 1,3 milions de nous casos cada any al món. Després d'uns mesos de tractament amb radioteràpia, el meu pare, de 85 anys, no podia orinar, els seus dolors eren terribles i havia d'acudir a l'hospital constantment. "Si pots evitar que una sola persona hagi de passar per aquest infern, haurà valgut la pena", vaig dir jo..
Els investigadors van injectar a 15 pacients nanopartícules d'or, capaços de acumular-se en els anormalment porosos vasos sanguinis del tumor.

CÀNCER DE PRÒSTATA!?
Thumbnail

Estic fart de veure com la meva cosina està sempre enganxada al telèfon no ser que fer,que li veuen als telèfons mòbils !! De fet quan estem a un sopar de nadal adivina que està fent ella, doncs sí està amb el mòbil, jo això ho trobo una falta de respecte molt gran ja que un sopar amb tanta importància no pots estar amb els mòbils.
Aquelss aparells que

MÒBIL I MÉS MÒBILS.....
Thumbnail

La persona que no sortia de casa. Hola em dic Joan tinc una botiga de roba esportiva. Les meves aficions són jugar a bàsquet, anar al cinema i sortir a sopar fora dos cops per setmana.
Cinc anys després… Les meves aficions són jugar a la consola, mirar netflix i demanar el sopar via una aplicació mòbil. Segueixo sent propietari de la botiga però ara és una plataforma online i faig els enviaments des de casa.
Sembla que la meva vida no ha canviat gaire… Però m’he engreixat 20 kg, fa 8 anys que no conec a ninguna persona nova i ....

LA SOCIETAT EN LA QUE ARA ESTEM
Thumbnail

Jo de petit era un fan de bàsquet però per una causa d’un accident i no vaig poder jugar. A partir d’aquest accident em vaig quedar una mica “tocat ja que no podia sortir de casa ”.Però ara amb les noves tecnologies m’han pogut fer un braç de metall. Per fi podré complir els meus somnis!!!

GRÀCIES TECNOLOGIA!!
Thumbnail

Des de que era petit sempre he tingut un somni, aquest somni consta de poder casar-me amb una màquina/robot.
Jo estava tranquil·lament quant de sobte be el meu pare hi treu un ordinador, jo li dic"Què és això?" ell em respon que és la meva futura novia i que m'havia reservat per casar-me el dia 26 a les dotze trenta.Jo estava super feliç NO sabia que fer.
Volsaltres que creieu que m'hauré casat ?

BODA AMB TECNOLOGIA, NO??
Thumbnail

Sóc una treballadora de l’Apple i em falten 3 dits de la mà esquerra,vaig néixer amb una malformació als dits, és per això que fa uns anys em van posar uns implants tecnològics en els dits per poder tenir un sistema amb el qual tenir una vida més fàcil

APPLE!!
Thumbnail

Fa uns anys no hi havia tanta tecnologia. Aproximadament si tirem uns trenta anys endarrer res d’aquests mòbil estaven. Ara podem fer de tot amb la tecnologia. Però fa trenta anys pesava uns 68 kilos i ara em les noves tecnologies peso uns 90.

LES NOVES TECNOLOGIES
Thumbnail

A que no us creurieu que la casa pensa per mi? Doncs si, fa unes setmanes me la vaig comprar. Te de tot li pots dir quan es 89 + 59 i amb uns instants et diu la resposta correcta = 148 i així amb milions de coses.
Es un avanç científic molt gran ja que amb aquest casa s'han fet un mut d'experiment per determinar el grau d'intel·ligència. Per fi estic satisfet de la meva casa!!

LES CASES PENSEN ?
Thumbnail

La meva germana petita de 7 anys el nadal li van regalar un gos robot que és diu Zoomer, es brutal! Les grans funcions que té, com evoluciona les noves tecnologies.Jo quan era petit no tenia aquests avanços científics estic al·lucinant.

ROBOTS I MÉS ROBOTS !!
Thumbnail

No puc més. Al gener, els reis, li van portar unes ulleres de VR al meu fill. Pot sincronitzar-les amb el seu mòbil i veure els vídeos en primer persona, i en realitat virtual. Sembla increïble veritat? Doncs no ho és tant si són capaços d'hipnotitzar-ho de tal manera que ja no em fa cas. "Em sembla increïble que no siguin capaços de veure el costat dolent de la tecnologia.

RV
Thumbnail

Bon dia em dic Mariona i estic indignada amb això de les noves tecnologies, com pot ser que d'aquí uns anys hi hagin estudis que demostrin que les màquines seran més intel·ligents que nosaltres? Per,...cap a on estem evolucionant cap a bé o que? I es que a sobre haig d'aguantar al meu fill que sempre està cridant com un boig.Vosaltres que penseu tinc raó ?

Tecnologia,.....NO!!
Thumbnail

Soc l'Elisabeth i sóc una treballadora de Samsung, jo sóc l’encarregada de preparar els telèfons mòbils d’alt preu, estic al·lucinant com un mòbil pot fer tot el que fa és una passada!
I ,....no només els mòbils sinó els avenços tecnològics d'avui en dia com pot ser que un cotxe vagi sol o que simplement que un robot faci les funcions d’una persona.D'aquí poco els robots passaran per sobre nostre i això és el no vull !

SAMSUNG
Thumbnail

Hola em dic Alberto Domacho i abans d’ahir em vaig comprar un cotxe extraordinari. Aquell cotxe pot fer quasi tot, és un cotxe el vaig veure anunciat per un anunci de una pel·lícula. El cotxe te la facilitat de conduir sol, fer anar el motor sense pilot. També et puja la calefacció quan nota fred o calor a fora.

EL AVANÇOS TECNOLÒGICS !!
Thumbnail

Soc Mariano Rodolfo i estic encantat amb les noves tecnologies. Que una màquina t’acompanya, t’ajuda i cada dos per tres treuen més i més tecnologia em flipa. Sembla un joc real i cada setmana posen una nova actualització. Ara ja no et canses d’aquella manera et tenies que aixecar per obrir la persiana i ara em un boto, plam!!!

Amb tecnologia estem salvats !!
Thumbnail

Soc un científic de l’Universitat de Whichon, i això de les noves tecnologies m’està traient el treball ja que sempre escullen una màquina abans que yo i això és una mica preocupant es una mica estrany que escullin abans una màquina que ha una persona humana com sóc jo.En un futur no molt llunyà les feines s’hauran existit NO HI HAURÀ MÉS TREBALL!!

WHICHON
Thumbnail

Hola haig d’agrair a la nova tecnologia perquè ha salvat la vida del meu estimat fill. Tot va començar quan el Ghetto anava pel carrer amb l’SKATE, no dic que ho va fer bé, i va creuar la carreta ràpid, de sobte va passar un cotxe molt bonic però també molt ràpid. Quan estaven a dos centímetres el cotxe es va parar i va poder salvar-se el al meu fill.

VIGILEU AMB EL COTXE!!

INFO CARDSISSUE CARDS

Invents que són més antics del que pensem

Alguns dels engenis que fem servir cada dia, tenen el seu origen en descobriments o patents més antigues del que podria semblar. La fibra de carboni, els desfibril·ladors i l'aire condicionat es deuen a descobriments aconseguits molt temps abans que fossin patentats o explotats per als usos actuals.
I com van inventar aquests invents sense tecnologia ?

Contra la innovació

Vivim en societats que celebren amb entusiasme els avenços tecnològic.Algú s'ha parat a pensar si sovint disrupcions són positives per al conjunt de la societat?.Creieu que celebrar aquests avanços es necessari ? Si es aixì perquè?

Intel·ligència artificial

En aquest segle les màquines esdevindran més intel·ligents que els humans. La intel·ligència artificial, és la intel·ligència feta per les màquines. Es un agent flexible que percep un entorno i porta a cap les accions que maximitzen les possibilitats d'èxit en algú objectiu o d'alguna tasca.

Amenaça per als humans o el secret de la immortalitat?

Primera demostració experimental de la hipòtesi de l’autodomesticació de l’ésser humà

Un nou estudi de la Universitat de Barcelona revela la primera demostració genètica de l’autodomesticació humana, una hipòtesi que explica que els humans van desenvolupar un comportament més amigable i cooperatiu seleccionant els seus companys segons el caràcter.

Aixì es va fer el rostre humà

“Un estudi sobre la reconstrucció (el canvi radical en l'evolució humana ) diu haver trobat l'aspecte inconfundible del 'Homo sapiens”
Qualsevol rostre humà, de qualsevol persona, en qualsevol època, és inigualable dins del gran univers mamífer o el més reduït club dels homínids.
Quins canvis s'han produït ?

Xina eliminarà tota la tecnologia extranjera dels organismes estatals.

Davant les acusacions espionatge dels EUA, la guerra comercial oberta i l'impediment a les seves empreses a mantenir acords comercials amb altres companyies occidentals, la Xina ha pres una decisió dràstica: prohibir tota tecnologia estrangera en totes les oficines governamentals.
Serà eficaç per xina ja que són molts i són molt innovadors?

El fort impacte de la recol·lecció de dades

José Manuel Rodríguez exposa la creixent preocupació per la forma en què les companyies tecnològiques recullen, gestionen i protegeixen la informació personal dels usuaris.
Creieu que això serà perillós o ajudarà a l'evolució humana?

El collaret de gos que envia tuits

Algú va pensar que seria bona idea d'un gos pogués tenir el seu perfil a Twitter i enviar els seus propis tuits per mitjà de lladrucs, això gràcies a un dispositiu que penja del collaret de el gos.
Penseu que això és útil?

La ampolla amb pantalla táctil y WiFi

Si tenen 200 dòlars i volen invertir en una ampolla capaç de donar informació sobre el vi que té al seu interior
Aquesta ampolla és utilitzable?

La Realitat Augmentada es consolida en el sector industrial

Les Tecnologies d'Immersió i Simulació Virtual són fonamentals en els nous processos d'industrialització, segons el grup internacional de consultoria, Ayming
Creieu que les Tecnologies d'Immersió i Simulació Virtual són fonamentals en els nous processos d'industrialització?

Aprenentatge accelerat

Gràcies a la realitat augmentada o virtual, la facilitat per incorporar coneixements en qualsevol tipus de branca d'estudis . Mitjançant smartglasses o hologrames, les persones poden veure imatges addicionals que enriqueixen l'entorn real i aporten, pas a pas, informació valuosa per a l'adquisició d'aptituds.
Creieu que gràcies a la realitat augmentada o virtual hi haurà un aprenentatge més accelerat?

Súper habilitats

Cames robòtiques, visió tèrmica, extensions mecàniques, i tot això connectat al nostre sistema nerviós per a complir les ordres del nostre cervell i per captar i processar la informació de l'entorn que conversa amb els nostres cinc sentits.
Les cames robòtiques es consideraran un avanç i marcarà un avanç i un després ?

"En una dècada hi haurà carn sintètica de laboratori"

La nanotecnologia (tecnologia dels materials i de les estructures en què l'ordre de magnitud es mesura en nanòmetres) és la roda de l'S.XXI. Una empresa ha desenvolupat nanoimpresiones que es podran usar amb qualsevol dispositiu electrònic (mòbil, ipad etc) perquè no sigui necessari portar ulleres o lents de contacte. Un programari gradua el problema de visió de cada usuari.
Bona idea?

Quin paper juga la realitat augmentada en el sector retail

Els smartphones que disposen de visió artificial i realitat augmentada permeten automatitzar gradualment el sector retail, reduint costos, millorant l'experiència de client i facilitant oportunitats per redissenyar els processos.
Els smartphones que disposen de visió artificial i realitat augmentada permeten automatitzar gradualment el sector retail?

Un raspall "intel·ligent" dissenyat per Nokia i Kérastase

El Hair Coach neix d'un d'aquests projectes que ningú s'imaginaria, el qual ens porta una idea de Kérastase, la famosa marca de luxe centrada en la cura de cabells.
Veient això creieu que les tecnologies són molts útil?

Bomba extractora de llet amb Bluetooth

Segur que hi ha mares que porten un registre puntual de cada sessió d'extracció de llet, hi ha qui ho fan de forma manual en una llibreta, o bé, tot ho emmagatzemen a la memòria.
Utilitzeu el Bluetooth habitualment per qualsevol cosa ?

El senyal wifi, convertida en electricitat

Un grup d'investigadors crea una antena que capta l'energia de les ones i la converteix en corrent continu.Transmetre energia elèctrica a través d'l'aire era una de les idees que Nikola Tesla va arribar a patentar fa més d'un segle. Ara, investigadors d'universitats d'EUA i Espanya han aconseguit capturar l'energia continguda en el senyal emès per dispositius wifi i convertir-la en electricitat.
Això serà possible?

Guarir una ferida en tres dies? Gairebé un segle després del seu naixement, la tireta podria estar a punt d'evolucionar

La va inventar el 1920 un empleat de Johnson per curar les ferides que es feia la seva dona quan cuinava.No és més que un tros de gasa pegat a un adhesiu i tot i així porta cent anys sense evolucionar. Parlem de la tireta, que complirà el segle en 2020 i pràcticament els únics canvis que ha sofert tenen a veure amb la seva mida, si és de color carn, transparent o té dibuixos de Mickey Mouse. Però ara sembla que les coses canviaran.Que penseu ?

Capacitats de Realitat Augmentada que oferirà la tecnologia 5G

Ericsson i l'operador de telecomunicació portuguès Altice van estar presents a la Websummint 2018 per demostrar algunes de les increïbles capacitats que la tecnologia 5G pot oferir.
De el 5 a el 8 de novembre, les dues companyies van realitzar una exhibició de Realitat Augmentada 5G a l'estand de Altice. La demostració va sorprendre a les més de 70.000 persones que van assistir a la Websummit 2018.

WhatsApp....

Tenim mòbils amb molta bona càmera, capaços de capturar fotografies amb gran detall, però molts dels serveis digitals que fem servir sovint redueixen la qualitat quan s'envien a un contacte. No és la finalitat del món però en ocasions es necessita compartir un document de manera original i per mitjà d'aquestes plataformes no sempre sol ser la millor opció.

Quan pots tenir mòbil ?

Experts i pares no es posen d'acord en la millor edat per donar el seu primer mòbil als nens: mentre que els primers estableixen en els 16 anys, la realitat és el percentatge de menors propietaris de mòbil creix de forma accelerada a partir dels 10 anys.

Protegim prou les nostres dades ?

Gran part de la nostra vida es troba guardada en el nostre telèfon intel·ligent. Fotografies, converses, documents, llistes de música i així un llarg etcètera. No és estrany que pràctiques com les còpies de seguretat s'hagin estès entre els usuaris. Segons dades d'una enquesta realitzada per Western Digital amb l'ajuda de YouGov, el 53% dels espanyols realitza còpies de seguretat del seu telèfon intel·ligent de manera mensual.

Felicitació municipal 2019: realitat augmentada signada pel dissenyador valencià de Rosalía

La felicitació de l'Ajuntament de València aposta enguany per la realitat augmentada, amb el menjar, els regals i la decoració nadalenca com a protagonistes de cadascuna de les tres versions del cartell, a càrrec de l'valencià Ausiàs Pérez, dissenyador de l'artista Rosalía.

Els desfibril·ladors implantables

Però també existeixen els desfibril·ladors implantables, que des de dins de el cos detecten anomalies i resetegen el cor, o els neuroestimuladores electrònics, que connectats a el cervell corregeixen el Parkinson. Està per venir la nova generació d'ulls biònics, que ja es poden veure a Espanya, i les pròtesis confeccionades amb impressores 3D per amputats, que redueixen el cost i augmenten el rendiment.

Però també existeixen els desfibril·ladors implantables, que des de dins de el cos detecten anomalies i resetegen el cor

Apple llançarà un casc amb sistema combinat de realitat virtual i realitat augmentada en 2022, i unes ulleres amb tecnologia de realitat augmentada per a 2023.

Realitat augmentada i visites virtuals, entre els productes turístics a implementar per promocionar la ciutat:

El regidor de Promoció Econòmica i Turisme de Gijón, Sants Teixó, ha avançat aquest divendres que el proper mes de desembre presentaran els projectes turístics que promocionaran la ciutat, …

Com s’ensenya ética a una máquina?

Perquè els algoritmes siguin el més imparcials possible, es necessita una metodologia que ajudi a aplicar uns determinats principis d'IA. Telefónica Empreses ha dissenyat un model que poden seguir les organitzacions implicades en el desenvolupament de projectes que inclouen intel·ligència artificial.

Capacitats augmentades amb Inteligencia Artificial:

D'acord amb estudis de Gartner , s'estima que per a l'any 2020 les Iniciatives d'Intel·ligència Artificial estaran entre les 5 prioritats d'inversió per a més de l'30% dels CIOs. Aquest panorama, no és novetat per a molts de nosaltres. Des de fa anys s'ha vingut parlant sobre la intel·ligència artificial, analítica cognitiva, entre d'altres iniciatives que obren múltiples oportunitats per resoldre reptes que abans no vèiem viables.

Realitat Augmentada per potenciar la capacitat d'innovació de l'alumnat

La tecnologia de Realitat Augmentada (RA) enriqueix el procés d'ensenyament-aprenentatge i potència habilitats clau per a la formació acadèmica i personal de l'alumnat.

Què és i en què consisteix la Intel·ligència Augmentada?

La tecnologia ens envolta, convivim amb ella tots els dies i el seu avanç ens ha proporcionat molts beneficis. Tot i així seguim mirant-la amb recel, sobretot en el cas de la Intel·ligència Artificial . Aquesta tecnologia cada vegada més intel·ligent ens espanta, ja podria arribar a superar-nos i tornar-se en contra nostre ... o potser no.

Les mil i una aplicacions de la Realitat Augmentada

Les possibilitats que ens brinda la tecnologia abasten des del món empresarial a el del ciutadà del carrer. En aquest context, la Realitat Augmentada va guanyant pes en les companyies i es presenta com una bona solució en l'entorn educatiu o industrial.

Realitat Augmentada en el món de l'art i la cultura

El sector artístic sempre s'ha mantingut en un horitzó potser, no apte per a tots els públics. Els preus de mercat, l'elit cultural o l'àmbit acadèmic han restringit els mitjans cap al consum conscient usuaris interessats però no experts. Afortunadament, la irrupció de les noves tecnologies.

El fi dels animals? La població mundial d'animals vertebrats ha disminuït un 60% entre el 1970 i el 2014.

La sobreexplotació, l'extensió de l'agricultura, la reconversió del sòl i el canvi climàtic són les principals causes de la pèrdua de biodiversitat del planeta, que està afectant sobretot les espècies animals d'aigua dolça, que s'han reduït fins a un 83% en el mateix període.

Hololens 2, el nou dispositiu de realitat mixta

Ens submergim en el potencial i les característiques de Hololens 2, el nou dispositiu de realitat mixta. El nou dispositiu que està desenvolupant Microsoft. Per als menys experts, la realitat mixta és la tecnologia que barreja informació virtual en el nostre món real, fent ús a més de les característiques físiques de l'entorn.

La realitat augmentada com a recurs educatiu

La realitat augmentada té nombroses aplicacions en diversos sectors, però sens dubte, el seu ús en educació i formació és una cosa que ofereix moltes possibilitats. En primer lloc la realitat augmentada proporciona un canal interactiu amb l'alumne, de manera que en tot moment es pot formar part d'una experiència més enriquidora.

Els robots

Fa uns dies ens vam despertar amb la notícia de que a la Xina havia debutat un robot com a presentador de les notícies de la televisió. En ple segle XXI ja poques coses ens poden sorprendre pel que fa a l'evolució de la tecnologia, però crec que ens hauríem de preocupar si això afecta de manera tan directa a l'ésser humà, a la seva formació exquisida i a la seva feina, o que es quedi sense ella.

ARKit vs Arcore: La realitat augmentada mòbil d'Apple i Google

Venim dient fa temps que la realitat augmentada cada vegada està més present, doncs bé, aquest dia ha arribat als nostres mòbils. ARKit i Arcore és l'aposta actual a la realitat augmentada per part d'Apple i Google, per les seves plataformes mòbils respectives: iOS i Android.

Com seria evolucionar per bé

Podríem tenir avenços en salut gairebé de ciència-ficció, com la regeneració d’òrgans. Podríem manipular l’herència genètica per ser més resistents al dolor, a les malalties, i per tenir més intel·ligència o memòria. A la feina, podríem ser més productius dedicant-hi menys temps. Generaríem molta riquesa i productes nous, i ens alliberaríem de malalties, flaqueses i necessitats.

Els ordinadors del futur

Podrà l'ordinador de el futur guardar en una butxaca? Deixarà de tenir teclat físic? Estarà pensat per a ser reparat pel propi usuari? Els fabricants d'ordinadors treballen sense descans per donar resposta a aquestes i moltes altres incògnites. Anticipar-se al que els usuaris van a demanar d'aquí a fins a cinc anys és la fórmula perquè els seus productes no es quedin obsolets.

Perquè el 8K es la revelació del futur?

Els assistents de veu s'han instal·lat a les nostres vides d'una manera natural i progressiu. Parlar amb la tecnologia s'està convertint en una forma d'interacció habitual amb nostres dispositius gràcies a aquests ajudants digitals basats en tecnologies com la Intel·ligència Artificial, el núvol i les comunicacions mòbils.

Ulls artificials: perfeccionar el primer sentit

Desenvolupar un sistema que processa informació visual a través d'una càmera, la converteix en senyals electrònics i les envia a l' cervell a través d'elèctrodes sense fil col·locats en els ulls. Encara són a la primera etapa, però ja s'han mostrat resultats molt encoratjadors. Funciona millor en pacients que ja han tingut la visió alguna vegada, que en els cecs de naixement.

El cervell artificial

Un adult estàndard acostuma a tenir un vocabulari d’unes 20.000 paraules. Si és lingüista o es dedica a la comunicació és probable que siguin 40.000 conceptes.
Utilitzant un cervell artificial hi hauria el doble de paraules que es podríen aprendre.

Elements que construeixen els ordinadors

L'ordinador està compost per la unitat central i els perifèrics connectats a ella. La combinació de tots dos forma el maquinari o elements físics de l'ordinador. Perquè el ordinador funcioni necessita a més una sèrie de programes que ens permeten controlar aquests dispositius físics; el conjunt de programes que fa servir un ordinador s'anomena programari i el més important és el Sistema Operatiu (SO).

Convertir la tecnologia en valor per a l’ésser humà

L’oportunitat i el veritable repte és convertir eclosió digital en valor per al client i la societat. Estem vivint una gran transformació tecnològica que afecta la nostra forma de vida ia gran velocitat, amb múltiples innovacions . Vivim en un món hiperconnectat, amb la presència de les empreses en mòbils i tauletes

Register to download vote results of this PlayDecide game.Register